faustino
TC Onaylı
11 Kas 2019
7,206 Mesaj
14,952 Tepki
0 Çözüm
555
İlk Mesaj
100 Mesaj
500 Mesaj
1k Mesaj
5K Mesaj
sen Hainsin arkadaş benım gibi adama balık felan diyorsun, sana hiç demedilermi Faustino denizden High End bile çıksa affetmez yer diye :)Dünyada sırrı bilinmeyen tek şey sokak satıcılarının lezzetidir. Bu yüzden tükrük köftesininin sırrı hala daha çözülebilmiş değil
Rivayete göre; bu sırrın çözelemeyişinin sebebi köfteyi yapan her insanın tükrük bezlerinin farklı olmasından geliyor:)
Yalnız bir şey söyliyim, gerçektende yemek yemek için ben daima varoşları sokak satıcılarını tercih ederim. Lezzeti bambaşka oluyor.
İzmirde ultra lüks Hilton Doubletree de konakladığım zaman bile, Basmaneye yürüyerek gider orda bir balıkçı var caminin yanında orda balık yerdim. (oysa istersem Hilton Restaurantta istediğim fiyata istediğim şeyi yiyebilirdim tabii bizim holding karşılıyordu)
Hiltonda hamsi balığı Balığı restaurantta =50 ti idi, Basmanedeki balık lokantasında Porsiyon Hamsi 7,5 tl idi şu an zamlardan dolayı 15 tl olmuş diyorlar,Palamet Çupra ve Mezgit de var aynı fiyat. Yanında sadece roka ve soğan koyuyor. Ellerinle yiyorsun çatal falan koymuyorlar:) Masalarda tanımadığın insanlarla oturuyorsun. İnan oraya millet 2 saatlik yoldan bile gelen oluyordu masada boş bulursan girdiğin gibi çok şanslısın demektir.
Eğer Basmanede hamsi 100 lira olsa yine orda yerdim, böyle lezzet yok