7 Eki 2019
8,227 Mesaj
21,896 Tepki
0 Çözüm
5,555
İlk Mesaj
100 Mesaj
500 Mesaj
1k Mesaj
5K Mesaj
zaten çalışarak yatlar katlar arabalar alınabilir diyince ben uyanmıştım olayaYahu adam 1 TL'ye cihaz almış onu allandıra pullandıra 72 TL'ye satmış
Adıda burada geçiyor.
Başsavcılık hazırladığı iddianamede; Türkiye ayağı ve SBK Holding’i yorumlarken, ABD Hazinesi'nden alınan milyonlarca doların Türkiye’ye aktarılmasının ana nedeninin, paranın izinin kaybedilmesi olarak nitelendirdi. Ağustos 2018’de yakalanan kardeşler önce Türkiye’deki varlıklarını inkar ettiler. Ardından, FBI'ın ofislerinde yaptığı aradama ortaya çıkan belgelerden sonra, bağlantıyı kabul etmek zorunda kaldılar.
Türkiye’nin tercih edilmesinin nedeni ise yine iddianamenin 10. sayfasında şu şekilde belirtildi; “Sanık Isaiah Kingston ABD hükümetinin bu paraların tam olarak nerede kullanıldığı yönünde bir açıklama getiremediğini öne sürmesi doğrudur. Çünkü Isaiah Kingston paraları Türkiye’ye göndermiştir. Özel Ajan Wade Berrett’in söylediği gibi Türkiye’den finansal bilgi almak son derece güçtür. İşte bundan dolayı ABD savcılığı sanıklar Isaiah ile Jacob Kingston kardeşlerin Türkiye’yi bu dolandırılarak elde edilen paraların öncelikle adresi olarak seçtiğini kaydetmektedir” denildi.
Kingston ailesinin üyeleri Jacob ve Isaiah, tutuklandıktan sonra kefaletle serbest kalmak istediler ancak yargıç tarafından Türkiye’ye kaçma endişesi nedeniyle bu talip reddedildi. Suçlamayı kabul eden kardeşler Reza Zarrab’a benzer şekilde itirafçı olmak için başvuruda bulundular. Kingston Kardeşler, önümüzdeki günlerde savcılığın itirafçısı olarak yeniden mahkemeye çıkacaklar.
Öte yandan, SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, Utah eyaletinde görülen davada "tutuklanmama garantisi" verilmesi durumunda tanık olmak istedi. Savcılık, Korkmaz'ın bu talebini reddetti.
Kaynak Yeniçağ: ABD'deki dolandırıcılık davası Türkiye'ye uzandı!