0 Takip Edilen
0 Takipçi
2 Kas 2019
5,287 Mesaj
11,162 Tepki
0 Çözüm
300
İlk Mesaj
100 Mesaj
500 Mesaj
1k Mesaj
5K Mesaj
Sevgili betforumu ahalisi bu dünyadan beklentisi olan bir insan değilim. Gelecekle ilgili planlar yapmak bana hep anlamsız geldi. Hayat nereye götürürse yuvarlanıp gidiyoruz. Hayalleri olan bir insan değilim sadece bir konu dışında: Uzay. Dünya, güneş sistemi, galaksiler ve evren. Günümüzde sahip olduğumuz teknoloji ile bu konular hakkında çok kısıtlı bir gözleme sahip olsak da bu konudaki teoriler insanı gerçekten etkiliyor. Ben de sürekli bu konularda araştıran merak eden bir insanım. İmkansız olduğunu bile bile kendimi sürekli olarak ISS'de(uluslararası uzay istasyonu) bir uzay yürüyüşünde hayal ederim
. Deseler ki bu dünyaya son baktığın an ISS'den dünyaya baktığın an olacak. Bir dakika düşünmem kabul ederim. ( Bu dünyaya dair tüm boş vermişliğime rağmen canı tatlı bir insanım ne kadar istediğimi anlayın
). Şimdi ise çok çok düşük bir ihtimalde olsa daha iyisine sahip olma fırsatı geldi. Ay ile Dünya'yı aynı karede çıplak gözle görme fırsatı. Neyse bu kadar edebiyat yeter konunun detaylarına geçelim.
Malum Elon Musk delisinin fikirlerinden az çok haberiniz vardır. Adam kafaya koymuş Mars'a gidip o koloniyi kuracak. Bunun için baya sıkı çalışıyor. Kazandığı paraları buraya yatırıyor. Sürekli bir arge sürecinde. Mars misyonu içinde StarShip adını verdiği bir araç hazırlıyor. Bunlar devasa bütçeler isteyen şeyler. Adam Tesla'dan kazandığı paraları buraya gömüyor. Altcoin bile pumpladı reis sermaye çıksın diye
. Dün gece bir deneme uçuşları daha vardı. Bu 10.prototipin denemesi idi. Kısmen başarılı oldu. Bu işin altından kalkacaklar gibi görünüyor. Gelelim konunun bizi ilgilendiren kısmına. Space X bu araçla Mars'a gitmeden önce Ay'a bir seyahat düzenleyecek ve bu tur Mars görevi kadar belirsiz değil. Geçen hafta bu seyahat ile ilgili olarak oldukça detaylı bir ajanda yayınladılar. Yani 2023'ün muhtemelen sonunda gerçekleşecek. Bu seyahati bir turistik gezi olarak düşünüyorlar. İlk defa sivil insanlar Dünya dışına çıkacaklar. Tabi böyle bir turun maliyeti de oldukça fazla fakat Japon milyarder Yusaku Maezawa ciddi bir para ödeyerek 9 bileti de satın aldı. Kendisi sanat aşığı bir insan ilk başta kendisinden başka yine kendi seçeceği 8 sanatçı ile birlikte bu seyahati gerçekleştirecekti fakat sonradan karar değiştiler. Artık hiç bir vasfınız olmasa da siz de bu yolculardan biri olabilirsiniz. Tabi ki şansınız milyonda bir falan ama olsun hayali bile yeter 
Gelelim nasıl başvuracağınıza. Bir internet sitesi açtılar - linkini aşağıya bırakacağım- Bu site üzerinden ön başvuru almaya başladılar. Hiç bir koşul yok. İsteyen herkes başvurabilecek. 14 Mart'a kadar başvurular alınacak. Sonrasında ise 5-6 aşamada elemeler gerçekleşecek. En sonunda ise Elon Musk ve Yusaka yüz yüze görüşüp 8 kişiyi seçecek. 8 tane de yedek seçilecekmiş. Ben başvurumu yaptım. Varsa aranızda başvurmak isteyen gelsin birlikte gidelim Ay'a
Başvuru yaptıktan sonra size mail geliyor. O mailde başvuru numaranız falan yazıyor. Bir de sembolik olarak bir üye kartı hazırlamışlar. Benim ki bu 
Ayrıca yolculuk planını merak edenler için şu infografiği de ekleyeyim. Yolculuk toplamda 5 gün sürecek. Aşağıdaki grafikte aşama aşama gösterilmiş. Bu ay seyahati ile ilgili daha detaylı bilgi almak için internet sitelerinin linkini bırakıyorum. Oraya bakabilirsiniz: https://dearmoon.earth/

Malum Elon Musk delisinin fikirlerinden az çok haberiniz vardır. Adam kafaya koymuş Mars'a gidip o koloniyi kuracak. Bunun için baya sıkı çalışıyor. Kazandığı paraları buraya yatırıyor. Sürekli bir arge sürecinde. Mars misyonu içinde StarShip adını verdiği bir araç hazırlıyor. Bunlar devasa bütçeler isteyen şeyler. Adam Tesla'dan kazandığı paraları buraya gömüyor. Altcoin bile pumpladı reis sermaye çıksın diye Gelelim nasıl başvuracağınıza. Bir internet sitesi açtılar - linkini aşağıya bırakacağım- Bu site üzerinden ön başvuru almaya başladılar. Hiç bir koşul yok. İsteyen herkes başvurabilecek. 14 Mart'a kadar başvurular alınacak. Sonrasında ise 5-6 aşamada elemeler gerçekleşecek. En sonunda ise Elon Musk ve Yusaka yüz yüze görüşüp 8 kişiyi seçecek. 8 tane de yedek seçilecekmiş. Ben başvurumu yaptım. Varsa aranızda başvurmak isteyen gelsin birlikte gidelim Ay'a
Ayrıca yolculuk planını merak edenler için şu infografiği de ekleyeyim. Yolculuk toplamda 5 gün sürecek. Aşağıdaki grafikte aşama aşama gösterilmiş. Bu ay seyahati ile ilgili daha detaylı bilgi almak için internet sitelerinin linkini bırakıyorum. Oraya bakabilirsiniz: https://dearmoon.earth/