7 Eki 2019
8,227 Mesaj
21,896 Tepki
0 Çözüm
5,555
İlk Mesaj
100 Mesaj
500 Mesaj
1k Mesaj
5K Mesaj
bu akşam üstü bir arkadaşım aradı kanka çok zor durumdayım kafayı yiyicem dükkanı açamıyorum evin kirası 2 aydır ödeyemiyordum şimdi bide böyle oldu 2 ay daha ödeyemedim apartmandan çıkarmaya çalışıyorlar akrabalar diye imza topluyorlar çıkarmak için cepte 5 kuruş kalmadı dükkanı açsam iş olucakmı meçhul ne yapıcam bilmiyorum bankalar kredide vermedi artık umudum da yok 1000 tl sosyal yardım başvurusu yaptık oda olmadı dedim kanka kontrol ettinmi kredilerini hiç dedi yok kanka mesaj gelmiyormu dedim yok gelmiyor neyse başladık 3 bankaya bakmaya veriyor bilgilerini ben tek tek giriyorum onun adına hiçbirine çıkmadı sonra dedi kanka bide eşimin adına başvurduk onada baksana yine başladık halkbank vakıfbank red son banka ziraat artık umudum yok onun da çaresizliğini görüyorum napıcaz nasıl geçinicez kanka 2 çocuğu var birde dedim ben yarın yada perşembe yüklü bir ödeme alıcam sana atarım 200 300 olmazsa eve erzak alırsın derken son banka ziraat eşinin 5000 tl onay vermiş o an çocuğun o sevinç anını sanki yanınadymış gibi hissettim bende kendime çıkmış kadar sevindim işte bu kredi böyle ihtiyaç sahibi insanlara çıkmalı karşı komşuma çıkmış sen niye başvurdun diyorum araban paran kira gelirin var vadeliye koyucam dedi çıkmaz sandım öylesine başvurdum dedi geliri az olanlara çıkıyor diye adama 7500 çıkmış yani anlayacağınız sistem zengin fakir ayırt etmiyor ama açık olalım 1 nisan başvurularında bir şansızlık var bu kadar beklemesi normal değil
3 gün önce bunu yazmıştım çocuk o gün çok sevinmişti demiştim 3 günden beri çocuk gidiyor geliyor bankaya yatan para yok mesaj gelmemiş bankacı mesaj gelene kadar bekleyeceksiniz demişti onay alan birde parayı almak için rezillik çekiyor