6 Eki 2019
21,439 Mesaj
88,624 Tepki
0 Çözüm
5,555
İlk Mesaj
100 Mesaj
500 Mesaj
1k Mesaj
5K Mesaj
% 3 rakamı sadece Çin'de dostum. Diğer vakalarda genç ,, yaşlı vs diye bir ayrım sözkonusu değil oran %0.8 . Sadece 60 yaş üstünde daha fazla ölüm oranı gençlere göre. Yav ne kadar hızlı yayılırsa yayılsın, sonuçta doğal seleksiyonKomutanım ölüm oranı gençler için o seviyede. 60 yaş üstü için %3 civarında. Burada risk teşkil eden şey virüsün çok hızlı yayılması. DSÖ 4-5 milyar insanın bu virüsle temas edeceğini açıkladı. Bunların için 100 milyonu bu bahsedilen yaş grubu içinde olsa ölü sayısı 3 milyon eder. İnsanların endişe etmesi için yeterli bir rakam gibi![]()
17 Ara 2019
3,384 Mesaj
7,002 Tepki
0 Çözüm
300
İlk Mesaj
100 Mesaj
500 Mesaj
1k Mesaj
Ödülü yok!
% 3 rakamı sadece Çin'de dostum. Diğer vakalarda genç ,, yaşlı vs diye bir ayrım sözkonusu değil oran %0.8 . Sadece 60 yaş üstünde daha fazla ölüm oranı gençlere göre. Yav ne kadar hızlı yayılırsa yayılsın, sonuçta doğal seleksiyon% 99 kişi bu hastalığa yakalansa dahi ölmeyecek, kurtulacak. Ölen % 1 ise genelde yaşlılar olacak. Bu kadar abartmaya gerek yok yani. Koskoca ülke olağanüstü hal uyguluyor, dolaşım hakkını yasaklıyor. Bütün avrupa sınır kapılarını kapatıyor, işyerleri , okullar vs kapatılıyor. Hayatın normal akışı nerdeyse tüm dünyada duruyor. Tüm dünya topluca bir manyaklık yaşıyor şu an. Kuş gribi vs demişlerdi zamanında bu manyaklığa yakın bir manyaklık o zaman da yaşanmıştı
Demek istediğim ; böyle toplu çıldırmaya gerek yok. Doktorları, bilimadamları girer çalışır, bulur bu8nun aşısını, ilacını vs olur biter yav. Sanki, hastalığa yakalanan herkes ölecekmiş gibi bir toplu manyaklık yaşanıyor şu an tüö dünyada. Türkler de iyice abartıp eşeğin amına su kaçırmışlar...![]()
![]()
Bu virüsle ilgili en büyük tehlike mutasyon geçirmesi durumu. O zaman önü alınmayabilir. Sürekli mutasyon geçirdiğini düşünsene...Ali abi bunu bende düşündüm. Önlemlere karşı değilim ama market stoklama , yüzlerce maske alma , karantinalar çok abartı gelmeye başladı. Şimdi bir fikir yürütüyorum acaba bu virüs'ün insanların bağışıklık sisteminde ilk defa karşılaşacağı hayvandan geçme bir virüs olduğu için mi böyle yapıyorlar? yada bilmediğimiz başka bir sebebi mi var ilerki yıllarda felan mı götürüyor..
17 Ara 2019
3,384 Mesaj
7,002 Tepki
0 Çözüm
300
İlk Mesaj
100 Mesaj
500 Mesaj
1k Mesaj
Ödülü yok!
Bu virüsle ilgili en büyük tehlike mutasyon geçirmesi durumu. O zaman önü alınmayabilir. Sürekli mutasyon geçirdiğini düşünsene...
8 Eki 2019
7,857 Mesaj
27,975 Tepki
0 Çözüm
5,555
İlk Mesaj
100 Mesaj
500 Mesaj
1k Mesaj
5K Mesaj
mutasyon falan bilmeyiz aqa bize anadolu çocuğunun anlayacağı şekilde anlat ölür müyüz yaşama şansı var mi ?Bu virüsle ilgili en büyük tehlike mutasyon geçirmesi durumu. O zaman önü alınmayabilir. Sürekli mutasyon geçirdiğini düşünsene...
Baba bilirsin araştırmayı severim. Yaptığım araştırmalara göre genç adamlara bir sik olmuyor. Tek sıkıntı eğer kronik bir rahatsızlık varsa ya da bağışıklık sistemi varsa ölümcül olabiliyor. Atıyorum gençlerde ölüm oranı %1 ise kanser, şeker ya da ciğerinde rahatsızlık varsa bu oran 6-7 katına çıkıyor. Durum bu.mutasyon falan bilmeyiz aqa bize anadolu çocuğunun anlayacağı şekilde anlat ölür müyüz yaşama şansı var mi ?
2 Kas 2019
5,287 Mesaj
11,162 Tepki
0 Çözüm
300
İlk Mesaj
100 Mesaj
500 Mesaj
1k Mesaj
5K Mesaj
Komplo teorilerini yazmaya başlarsak sayfalarca konuşabiliriz. Benim de çok mantıklı gördüğüm senaryolar var sağda solda okuduğum.Ali abi bunu bende düşündüm. Önlemlere karşı değilim ama market stoklama , yüzlerce maske alma , karantinalar çok abartı gelmeye başladı. Şimdi bir fikir yürütüyorum acaba bu virüs'ün insanların bağışıklık sisteminde ilk defa karşılaşacağı hayvandan geçme bir virüs olduğu için mi böyle yapıyorlar? yada bilmediğimiz başka bir sebebi mi var ilerki yıllarda felan mı götürüyor..
29 Kas 2019
60,849 Mesaj
82,639 Tepki
0 Çözüm
5,100
İlk Mesaj
100 Mesaj
500 Mesaj
1k Mesaj
5K Mesaj
6 Eki 2019
21,439 Mesaj
88,624 Tepki
0 Çözüm
5,555
İlk Mesaj
100 Mesaj
500 Mesaj
1k Mesaj
5K Mesaj
Dostum bu virüs ya da hastalık yoktan yere bir anda mı varoldu? Hayır, daha önce de vardı. Yine birileri bu hastalığa yakalanıyordu... Sadece birileri panik haline sokuyor insanları. Yıllar önce de ilaç firmaları kuş gribi gibi uyduruk kaydırık bir hastalık ile panik oluşturdular ve zengin oldular, çok kısa süre içinde. Yok kuş gribi, yok bilmemne kenesi vs vs ... Sonuçta bu corona denilen şey bildiğin gripten daha ölümcül ya da tehlikeli değil yav. Ama grip vakaları yüzünden değil bu corona yüzünden çıldırmış gibi tüm insanlık alemiAli abi bunu bende düşündüm. Önlemlere karşı değilim ama market stoklama , yüzlerce maske alma , karantinalar çok abartı gelmeye başladı. Şimdi bir fikir yürütüyorum acaba bu virüs'ün insanların bağışıklık sisteminde ilk defa karşılaşacağı hayvandan geçme bir virüs olduğu için mi böyle yapıyorlar? yada bilmediğimiz başka bir sebebi mi var ilerki yıllarda felan mı götürüyor..